Fokus Mörtel

bild-28…är ett uttryck som jag säger högt till mig själv lite då och då. Med det avses att jag gör val och aktiviteter som bidrar till att jag rör mig mot mina mål.

Det man styr över

Det är periodvis lätt att tappa fokus och irra sig ut i skuggorna. Det är i alla fall så för mig. Jag får gång på gång stanna upp och inse att jag hamnat snett. Hur hamnade jag plötsligt så långt bort? Då är det bara att vända och gå tillbaka samma väg som jag kom och hoppas att jag hittar tillbaka till rätt stig.

Det man inte styr över

Ibland tappar jag fokus för att jag blir distraherad, har svårt att säga nej och prioritera rätt. Ibland händer det trots att jag själv gör allt rätt. Det är andra faktorer som jag inte alltid rår över som ställer till det så att vägen blir slingrig och snårig. Det kan vara så simpelt som att  jag bara blir utmattad, vill ge upp allt eller att jag får PMS.  Det finns andra livsförtret sätter käppar i mina hjul också, exempelvis en ond rygg, influensa eller tusen sociala måsten (som att jag fyller 43 på måndag!) Enkelt uttryckt…livet!

Vilka är mina mål då och varför är de viktiga?

Just nu har jag två viktiga mål som inte riktigt harmoniserar med varandra. De är båda viktiga på olika sätt. Det ena handlar om det som gör mitt liv värdefullt och innehållsrikt. Mitt älskade liv som triathlet och om att försöka gå under 10h i Kalmar.

Det andra handlar om sysselsättning och att jag måste försörja mig. Jag har sagt upp mig från mitt nuvarande arbete som avd.chef på BUP. (Det är med sorgset hjärta på många sätt.) Efter att jag slutar i maj är mitt mål att starta en liten privat hudklinik.

Två viktiga mål, Kalmar under 10h och en egen hudklinik med start helst i sommar. 

Båda kräver mycket arbete och fokus. Tyvärr är det risk för att det ena undergräver det andra. Något som jag ska göra allt jag kan för att undvika. När det gäller Kalmar så finns ett slutdatum (15/8). Kliniken kanske kan hålla på sig några månader. Det är jag som sitter vid rodret på båda processerna. Vi får hoppas att jag kan hålla fokus!

Natti, Natti!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s